HTML

marakodj

"kiordítom a bánatom, és egy deci konyak után már borotválkozni is tudok."

Friss topikok

Linkblog

- lemezem -

2009.06.07. 16:29 u zlateho tygra

Széntabletta

A boltokban a Carbonfools zenekar új lemeze, a 'Carbon Heart'

 

Négy évet vártunk rá, aztán most itt van: vehemensen elektronikus, fülbemászóan slágeres, dobhártyrepesztő és ráadásul, a 'mérgezett gulyással' némileg ellentétben a legkevésbé sem hízlal: hamarost a boltokban a Carbonfools 'Carbon Heart' című lemeze. Apu szénnel széjjelszennyezet szívével dobogtunk kicsit.


Bicskei Titusz nevének felemlegetésekor a legvénebbek számára nyilván bevillan az azóta a diszkófényes Videoton kazettásmagnók legendájává lett 'Portásfej' projekt is, manapság azonban mégiscsak a Belga zenekar az, aminek a kapcsán DJ Titusz neve bakelitként forog a közszájon. Titusz, nincs mese, napjainkra az elektronikus talpalattvalók atyaúristenévé lépett elő, ráadásul láthatóan úgy fűti a munkavágy, mint a mániás ácsot a kalapálási kedv. 

Ennek a nyughatatlan zümmögésnek a mellékhajtása lett például a Carbonfools - 2001-ben alakultak, az akkori Szigeten esett meg a debütkoncert, az első albumuk mégis csak 2004 közepén-végén látott napvilágot. A 'Poisoned Goulash' nem volt tökéletes, de csak annyira nem, mint ahogy egy közepes, bipes flakonnal operáló, bájos és szórakoztató sci-fi sem az: kellemes színfolt, hatásos kis pukk. Vételi lehetőség a fene nagy fehérzajban. 

A 'Carbon Heart' ellenben - lőjjük le a poént - majdhogynem százszázalékos. Egyrészt azért, mert a régi gárdához (a Zsüli, a Zsazsa, Vigh Dávid és Keleti Tamás) valahára csatlakozott egy állandó énekes is: azelőtt a beugróként közreműködő, helyileg a Heaven Street Sevenhez kötött Szűcs Krisztián töltötte be a posztot például, most pedig a PopModel Fehér Balázs állt a mikrofon elé. Ami jó. A muzsikának karaktere lett, két összeillő puzzle talált egymásra - Fehér úgy hiányzott a Carbonfoolsnak, akár kabátnak a gomb. Mint a borsónak a héja. Az ő munkásságának is köszönhetően valahogy sikerült végre egy fonalra felfűzni az egész albumot - van eleje, van közepe, van vége. Nem esik szét, kerek, pufi, teletömött. 

Másrészről viszont a 'Carbon Heart' pörög, mint a búgócsiga, nemigen hagyja nyugodni az embert, orgazmusa van a buginak a lábban. A korong legjobbjai vitathatatlanul azok a nóták, amiben a Zsazsáék hallhatóan szabadjára eresztették a kezüket: ilyen a 'Pony', a 'Crusin', vagy a nyitómuzsika, a 'Sybil'. Kötelező házimuri-darabok lesznek, mint a Pulp Fiction után a travolta-tánc. Az ún. elszállós darabok vezércsillaga pedig mindenképp az idei videóklippek kontesztjének első helyezettje, a 'Line' kell legyen - lufiban nincs annyi hidrogén, mint ebben a dalban.

Az év öt legjobbja között a helye, de hogy mi a másik négy, még nem döntöttük el. 

The Carbonfools - Poisoned Goulash
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemarakodj.blog.hu/api/trackback/id/tr61169481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása