HTML

marakodj

"kiordítom a bánatom, és egy deci konyak után már borotválkozni is tudok."

Friss topikok

Linkblog

- elmondom hát mindenkinek -

2008.05.09. 18:22 u zlateho tygra

 

Törődés-tréning, áporodott húgyszag

 

Olvasom, hogy bizonyos békávé dolgozók, néhány nappal az újabb, ezreket (jön a vicc:) de minimum egy várost megmozgató (haha!) crájkja előtt – melynek céljáról, körítéséről, meg úgy az egyebekről szó ehelyütt ne essék – az 56-os villamoson megbüntettek egy bizonyos Simon Csabát, merthogy nem volt neki jegye. Az 56-os villamoson Sorok Írója is utazik ám, már-már naponta, kicsit zörög, de szereti egyébként nagyon, bliccel is néha, sárga csekket is kapott, más névre mondjuk, de tök mindegy.

Mi tehát a hír: az, hogy Simon Csabának nincsen keze. Egy nem sok, annyi sem. Igaz, átúszta a Balatont, és informatikusként dolgozik, s így azért nehéz azt mondani rá, hogy "fogyatékos". De azért hát no.

Na most az a tény, hogy manapság a BKV (apja-anyja nem törődik vele, nyilván a koszos, büdös, elkallódott báttyot majmolja, már a Mávot, ugyebár) mintha egy picit elengedte volna a gyeplőt - mit ne mondjak, phö, és  akkor mi van. Megszokhattuk, hogy amitől függünk, bizony egy idő után a fejünkre nő - ami mondjuk nem baj, ellenben hogy már oda is szarik, az ugye inkább kellemetlen. Akit ez érdekel, az olvassa a nagysikerű BKV-figyelőt, mi magunk másra hegyeznénk ki ezt a dolgot: mondjuk arra, hogy persze lehet egy cégnél egynéhány megveszekedett barom, aberrált üsző, a hülyeségét a homlokán ragyogó vezércsillagként hurcoló, meg nem értett kretén, de azért, még ha el is tűrik őket, a bizonyos cégben a felsőbb vezetés igen ritkán szokott egyetérteni azzal, hogy a mániás, lángosképű Karesz heccből felgyújtotta a takarmánytárolót. Nem áll ki mellé feszesen, hogy „Karesz bazzeg, mi is ezt tettük volna, nesze egy sör.”

Itt ellenben – hölgyek, urak, a tapstól most aztán pirulhat a tenyér! – megtörtént. A BKV kihúzta magát, és azzal a szocreál tematikától penetráns szájával beleordítototta a tömegbe, hogy "A BKV Zrt. számára kiemelten fontos a hátrányos helyzetben lévők, a mozgáskorlátozott embertársaink közlekedésének elősegítése. Ellenőreink tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy minden helyzetben, jogos pótdíjazási esetekben is az utasok emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartva járjanak el". Érted, még tréningeken is, meg az emberi méltóság, ezek aztán odatették magukat, szinte szaglik a törődés, meg a gondoskodás melege, szerintem mulassunk. És miközben hasonló szellemben fényezi magát ehelyütt, a Budapest Közlekedési Vállalat, „pótdíj fizetésére kötelezte” Simon Csaba kísérőjét, mert nem volt nála semmiféle igazoló okirat arról, hogy a társának, aki nélküle speciel kapaszkodni sem tudna, vállból nincs keze. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy, mint azt nem győzik hangsúlyozni: „méltányosságból” csak a srác kísérőjét büntették meg. Sőt, békülésiből az ellenőrök nyilván még mancsot is nyújtottak, hogy „Na jóvan öcsi, nincs harag, adjál egy pacsit.”

A nol.hu-nak ekképp szólott tehát a BKV:   „Az 56-os villamoson az említett időpontban valóban ellenőriztek egy mozgáskorlátozott fiatalembert, akinél semmilyen hivatalos dokumentum, díjmentes utazásra jogosító igazolás nem volt. A mozgáskorlátozott utas pótdíjazásától ellenőreink eltekintettek. Mivel azonban kísérője sem rendelkezett semmilyen díjmentes utazásra jogosító igazolással, az ellenőr kollégáink őt kénytelenek voltak pótdíj fizetésére kötelezni.” Ellenben itt az áll, hogy „az 1998. évi XXVI. Törvény szerint súlyosan fogyatékos személy, valamint a kísérője” bizony díjmentesen utazhat. Igazolványa, az nem volt ennek az átok kölöknek, a tréningeken meg nyilván még nem jutottak odáig a kaller-kollégák, hogy miképpen és hogyan kell szemet növeszteni egy üreges fejre.

Ne álljunk neki lobogóra kasírozni Simon Csaba képét, csak hányjunk egyet – hogy valakit kardélre, vagy a csak úgy, a kékhetes láttán, azt még Sorok Írója sem döntötte el.

 

 

                                                                  (Gogol Bordello: Immigrant Punk)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemarakodj.blog.hu/api/trackback/id/tr43461702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása